Korek jako nový módní trend

Když se řekne korek, snad každého hned napadne víno. Následují pantofle, podlahy a podložky. Korkové kabelky, batohy a další módní doplňky asi nikoho nenapadnou. Nebo aspoň nikoho, kdo se s nimi ještě nesetkal. Přitom jde o tak krásný a dotek příjemný materiál, do kterého se nejde nezamilovat.

Co všechno jde z korku vyrobit?

Korek se už dávno nepoužívá jen k výrobě špuntů od vína nebo podrážce pantoflí a sandálů. Tvoří se z něj i úžasná díla jako korkové batohy, kabelky, tašky na notebook nebo peněženky. Nevěříte?

Když se řekne korek

K výrobě módních doplňků se nepoužívá ten nám dobře známý korek, který se drolí. K výrobě kabelek a batohů se používá kůra korkového dubu. Jde o dvouděložnou rostlinu, která se vyskytuje v pásmu Středozemního moře a má úžasnou schopnost kůru regenerovat.  Díky tomu lze kůru ze stromu sloupnout bez toho, aby se strom poškodil.

Víte, že dub korkový může dosahovat až 20 metrů a dožít se zhruba 180 let? Vzhledem k tomu, že kůra na stromě roste průměrně 9 let, než může být sloupnuta, za svůj život lze kůru ze stromu odloupnout až dvacetkrát.  

Módní doplňky z korku si získávají své příznivce

Jak by také ne? Na první pohled si totiž získají vaše srdce. A co teprve na dotek? Korek je totiž měkký, pružný a hladký materiál, který připomíná semiš. Když se k tomu připočte fakt, že jde o přírodní materiál, málokdo mu odolá.

Blog_Kabelky

Korkové kabelky

Odhoďte klasické látkové nebo koženkové kabelky a jděte s módou. Kabelky z korku jsou novým módním hitem. Podle velikosti s nimi můžete vyrazit jak do práce nebo na nákup, tak i do společnosti. Vašemu outfitu dodají nový šmrnc, vás bude těšit vědomí, že šetříte přírodu.

Náš tip: Chystáte se na večírek? Co takhle k sobě všechny doplňky pěkně sladit? Psaníčko, náramek, a pokud s vámi jde i partner tak třeba motýlek a manžetové knoflíčky ve stejné barvě?

Korkové batohy

Jste milovnicí batůžků a batohů? I vy si přijdete na své. V nabídce najdete malé i velké batohy z korku v mnoha barevných provedení.

Náš tip: Víte, že korkový batoh toho docela hodně unese? Klidně si do něj naskládejte cestou z práce nákup, nebo ho pořiďte dětem do školy. Třeba i s penálem.

Korkové tašky na notebook

Kabelku už máte, po batohu netoužíte? Co takhle taška na notebook? I do práce přeci můžete stylově. Když to navíc doplníte náramkem se stejným motivem, kolegové na vás budou moci oči nechat a kolegyně jen zblednou závistí.

Víte, že kabelky, batohy, peněženky i náramky z korku jsou vyráběny s láskou k přírodě?

Korkové peněženky

Věci z korku jsou stylové i originální, krásné i šetrné k přírodě. Co každý z nás nosí v kapse nebo tašce? No jasně, peněženku. I ta může být ručně ušitá ze zpracované kůry korkového dubu.

Něco pro pány?

Už jste se báli, že pány o tu krásu ochudíme? V žádném případě! I na ně myslíme. Co takhle originální motýlek doplněný manžetovými knoflíčky ve stejné barvě?  Nebo dáte přednost stylovému pásku do kalhot?