Když se setká móda s udržitelností

Rádi byste svůj šatník oživili novými trendy a zároveň se zamysleli nad tím, jak Vaše volby ovlivňují životní prostředí? Udržitelný fashion spojuje krásu a zodpovědnost a jedním z nejnovějších trendů jsou korkové kabelky.

Jak se setkává móda s udržitelností? Přinášíme Vám inspiraci, jak můžete svůj styl obohatit o korkové kabelky.

  • Korkové kabelky jsou symbolem udržitelné módy. Vyrobeny z přírodního materiálu, kůry korkového dubu, jsou šetrné k životnímu prostředí a recyklovatelné. Své místo v módním světě si získaly díky svému jedinečnému vzhledu a kvalitě, která vydrží mnoho let.

  • Korkové kabelky jsou univerzální. Díky svému designu a materiálu, jsou vhodné pro každodenní nošení i speciální příležitosti. Kombinují se s různými styly a barvami, což umožňuje snadné začlenění do Vašeho šatníku.

  • Korkové kabelky jsou lehké a pohodlné. Oproti kabelkám z kůže jsou výrazně lehčí, což zaručuje, že je snadno přenášíte a nezatěžují Vaše zápěstí. 

  • Korkové kabelky jsou originální. Každá kabelka je unikátní a má svůj vlastní charakter. Materiál kůry korkového dubu přináší na povrch různé struktury a barvy, což dává každé kabelce originální vzhled.

  • Korkové kabelky jsou velmi odolné vůči vodě a poškrábání, což zajišťuje jejich dlouhou životnost.  Korek je přirozeně elastický materiál, který se dokáže přizpůsobit jakémukoli tvaru nebo velikosti.

VyrobaF

Výroba korkových kabelek je velmi šetrná k životnímu prostředí. Většina výrobců používá pro výrobu korkových kabelek šetrné technologie a recyklovatelné materiály. To znamená, že nejenže jsou korkové kabelky ekologické a udržitelné, ale také jsou vyrobeny s minimálním dopadem na životní prostředí. A navíc - korek je jedním z nejekologičtějších materiálů, protože jeho získávání nezpůsobuje žádné poškození stromu, ze kterého byl získán. Korek pochází z kůry dubu korkového, která se obnovuje každých 9-12 let. To znamená, že korkové kabelky jsou vyrobeny z materiálu, který je obnovitelný a udržitelný.

Co byste řekli na to, kdybyste si mohl/a pořídit stylovou kabelku, která nejen že skvěle vypadá, ale je také šetrná k životnímu prostředí? Korkové kabelky jsou právě takovou volbou! Jsou nejen krásné a originální, ale také vyrobeny z obnovitelného materiálu, který nezatěžuje přírodu.

Uvažoval/a jste někdy o takové kabelce?